Grate Goods AllBrine Color Pekelzout
Premium Pekelproduct met kleurzout voor vlees. Gebruik: Zouten, droog pekelen, nat pekelen of injecteren met kleurbehoud van vlees. Onmisbaar bij barbecue, grill, warm roken, koud roken en meer. Geschikt voor vleesproducten met kleurbehoud. Bijvoorbeeld Pulled pork, ribs, ham, spek, worst, kip, pastrami, vleeswaren, etc. 800 gram.
Niet gebruiken met vis en groenten! Hiervoor is “AllBrine Nr.1” geschikt.
Ingrediënten zout, suiker, SELDERIJ, ui, wortel, jeneverbessen, komijn (natuurlijk gesteriliseerd), MOSTERD, peper, prei, piment, venkelzaad, chili, natriumnitriet, paprika antibakmiddel: Natriumferrocyanide, laurier.
Waarom Allbrine?
Allbrine is ontstaan uit de traditie van het pekelen van eten. Deze methode heeft zich door de jaren heen ontwikkeld van een manier om de houdbaarheid van vlees, vis en gevogelte te verlengen tot een techniek om de malsheid en smaak van gerechten nog beter te maken. In Amerika, waar ze vaak met grotere, wat grovere stukken vlees werken die uren op de BBQ liggen, is Allbrine niet meer weg te denken uit de BBQ-scene.
Het vlees houdt door het pekelen meer vocht vast, waardoor het ook na urenlang grillen nog heerlijk sappig en mals is. Daarom vind je het ook bijna altijd terug in de wedstrijduitrusting van professionele Pitmasters. Het voordeel van Allbrine Nr 1 van Grate Goods is, dat de mix zo goed is, dat je niet onderdoet voor de professionele Pitmasters!
Gebruik & Dosering
Droog zouten / Droog pekelen:
- AllBrine droog aanbrengen naar behoefte. Gezouten product gekoeld bewaren.
Nat pekelen of injecteren:
- 100 gram AllBrine per liter water* (geadviseerde oplossing). Oplossen in kokend water en terug laten koelen tot koelkast-temperatuur (1˚C – 7˚C). Product pekelen / marineren in de AllBrine oplossing. Of injecteren met de AllBrine oplossing. Gepekeld / geïnjecteerd product gekoeld bewaren.
Het verschil tussen droog- en nat zouten of pekelen of injecteren
Droog zouten/pekelen:
- AllBrine Droog, direct op het product
- Gewichtsverlies
- Meer geconcentreerde smaak van het product.
- Minder opname van smaken uit pekelmix.
- Zouter eindproduct
- Langere houdbaarheid
Nat pekelen of injecteren:
- AllBrine Opgelost in water
- Gewichtstoename
- Minder geconcentreerde smaak van het product.
- Meer opname van smaken uit de pekelmix.
- Minder zout eindproduct dan droog zouten
- Gekoeld beperkt houdbaar.
Bekijk hier alle smaakmakers van Grate Goods
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.