BBQ Flavour Beuken planken 30x15cm 2 stuks
Een van de meest populaire gerechten die op een rookplank wordt bereid, is zalm. Wanneer je een rookplank gebruikt, kun je de zalm gemakkelijk gaar maken zonder dat deze uitdroogt of verbrandt. Het roken van de zalm op een rookplank geeft hem een unieke en heerlijke smaak.
Maak bijvoorbeeld gerookte zeebaars of een kaasplankje met gerookt camembert.
Een rookplank leg je altijd op het rooster van je bbq en direct of indirect boven de hittebron. Bij het gebruik van een hitteschild, gril je met indirecte hitte en zullen je rookplankjes lang mee gaan. Bij grillen met directe hitte, grill je direct boven de kolen en krijg je een intensere rooksmaak, maar zullen je rookplankjes sneller slijten.
Deze beuken rookplankjes zijn tot 8 keer te gebruiken (afhankelijk van het gebruik). Onthoudt wel, heb je de plank eens voor vis gebruikt, gebruik deze vervolgens weer voor vis. De plank neemt namelijk de smaak van het product op.
Het gebruik van een rookplank voor je Kamado biedt vele voordelen. Ten eerste voegt het een heerlijke en unieke rooksmaak toe aan je gerecht. Daarnaast voorkomt het dat het vlees of de vis uitdroogt, omdat de plank het vocht vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat het gerecht sappig en mals blijft. Bovendien is het gebruik van een rookplank heel gemakkelijk en voegt het geen extra werk toe aan het bereiden van het gerecht. Beuk doet het goed bij een zalmmoot en het roken van vis, maar denk ook eens een mooi stuk vlees of het roken van groenten!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.