Een gietijzeren koekenpan wordt ook wel skillet genoemd. Gietijzer absorbeert veel hitte en de dikte van de pan zorgt ervoor dat die ook goed heet blijft. Hierdoor is een skillet zeer geschikt om goed heet te braden, maar ook lang te sudderen.
Mooie degelijke gietijzeren koekenpan in een groot formaat. Qua afmetingen is deze pan zeer geschikt voor grotere gezinnen, gezelschappen en gerechten. Voor het bakken van zeven eieren draait deze pan zijn hand niet om. De pan is perfect om te sauteren, frituren, koken en om ovenschotels in te bereiden. In de oven of op de BBQ, het kan allemaal. De pan is al geseasoned, dus klaar voor gebruik!
Specificaties van deze skillet
- Buitendiameter: ca. 30 cm
- Lengte inclusief handgreep: 46 cm
- Diepte: 5,5 cm
- Gewicht: 3,1 kg
- Zeer gelijkmatige hitteverdeling
- Perfect voor searen, sauteren, bakken, koken
- Geschikt voor:
- Gas
- Halogeen
- Inductie
- Keramisch
- Elektrisch
- Oven
- Barbecue
- Zo tussen de kolen
Onderhoud
Na gebruik schoonmaken met water. Gebruik het liefst geen afwasmiddelen, dit beschadigt de seasoning! Eventueel bij sterk aangekoekte resten kun je wat zout gebruiken en de pan met een scrubber schoon boenen.
Het is belangrijk om de pan na het schoonmaken goed te drogen en eventueel te behandelen met een laagje olie, gebruik hiervoor een plantaardige olie. Mocht je de pan toch schoon gemaakt hebben met afwasmiddel of zout dan is het belangrijk om hem te verwarmen zodat alle vocht verdampt. Breng vervolgens als de pan nog heet is een laagje olie aan, gebruik bijvoorbeeld olijfolie. Of ga voor gemak en gebruik de Cast Iron Care Spray!
Gietijzeren pannen zijn niet geschikt voor de vaatwasser.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.