Smokin’ Flavours Rooksnippers Ceder Wijnvaten 1700ml
Van bomen uit Canadese bossen worden deze 100% natuurlijke cederhouten rooksnippers gemaakt. Cederhout heb je overal, maar uit Noord Amerika en Canada komt absoluut de beste kwaliteit met de typische zoete, houtige ceder geur.
Dit zijn rooksnippers die je in de hete kolen gooit om een rooktoets aan je gerecht te geven, een handje zal ongeveer 10-15 minuten roken. Heerlijk om net die steak of vis een verfijnde rooksmaak mee te geven! De snippers hebben een een korrelgrootte van 2 – 3cm. De inhoud van de zak is 1700 ml.
De Ceder snippers gaan perfect samen met:
- Vlees
- Vis
- Gevogelte
- Wild
Rookhout voor op de BBQ, dat kan op verschillende manieren gebruikt worden, namelijk rookchunks en rooksnippers. Rookchunks zijn geschikter voor langere rooksessies terwijl de Rooksnippers (ook wel rookhout chips genoemd) beter gebruikt kunnen worden voor kortere rooksessie. Bij het gebruik van een houtskool barbecue, smoker of Kamado kan het rookhout (de rookhoutsnippers of de rookhout blokken) direct op het gloeiende houtskool en/of briketten geplaatst worden.
Rookhout snippers gebruik je in een BBQ met deksel. Voor een langdurige en gedoseerde rookafgifte gebruik je een smokerbox. Gebruik per keer een handje vol rooksnippers en voeg meer toe als dit nodig is.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.